Eerste Europese Food&Agri startup competitie van start @ F&A Next
5 marzo, 2021 por
Eerste Europese Food&Agri startup competitie van start @ F&A Next
Administrator
| Sin comentarios aún


Vandaag is de eerste Europese Food&Agri startup challenge gelanceerd. Dit is een competitie waarin startende Europese bedrijven op het gebied van food en agri worden uitgedaagd met nieuwe oplossingen te komen op het gebied van voedselzekerheid, duurzaamheid, voedselkwaliteit, voedselveiligheid en gezond voedsel. Nederland neemt hiermee het initiatief om vanuit haar leidende rol Europese start-ups uit te dagen te komen met nieuwe oplossingen. FoodNexus, een consortium van meer dan 50 partijen in Europa, zowel industrie als kennisinstellingen, is initiator van de European Food&Agri Startup of the Year Challenge. Dat maakte Staatsecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam bekend op 17 mei bij de opening van het tweede Food & Agri startup festival ‘F&A Next’ in Wageningen. Economische Zaken draagt 200.000 euro bij aan de challenge.

Europese startups in de food & agri sector worden door regionale incubator- en acceleratororganisaties uitgenodigd om deel te nemen aan nationale voorrondes. De winnaars gaan met elkaar de strijd aan om de titel ‘European Food&Agri Startup of the Year’. De Winnaar ontvangt een geldprijs én een ondersteuningsprogramma van high-level mentors en toonaangevende Europese food bedrijven.

Met deze competitie hoopt de food & agri-sector innovatieve startups te traceren en te ondersteunen om hun revolutionaire ideeën te realiseren. De omschakeling naar een duurzame en economisch levensvatbare voedingssector moet zo in een versnelling komen.

Door de jaarlijks terugkerende competitie komen innovatieve startups beter in beeld bij investeerders, bedrijven, universiteiten en andere onderzoeksinstellingen in de sector. Vanuit de challenge ontstaan nieuwe netwerken, waarbij starters, bedrijven en investeerders  samenwerken en van elkaar leren.

Startups hebben bestaande spelers nodig
Het Wageningse Startlife, gevestigd op Wageningen Campus, zal in nauwe samenwerking met FoodNexus, de Europese startup challenge gaan coördineren. “Het is gebleken dat startups bestaande spelers nodig hebben om te groeien”, aldus Jan Meiling, Managing Director StartLife. “Deze competitie is niet alleen bedoeld om nieuwe initiatieven te vinden, maar ook om startups ondersteuningsprogramma’s te bieden in de vorm van bootcamps, mentortrajecten en corporate-startup-engagement sessies. Corporate-Startup Engagement is de rode draad in deze competitie. Door dit in nationaal en in Europees verband te organiseren, ontstaat een goede ontwikkelroute voor deze startups en uitzicht op een Europees podium. Hierdoor ontwikkel je best-practice in de manier waarop initiatieven en ideeën van startups naar een hoger plan kunnen worden getild.”

In 2017 vinden in zeven landen voorrondes plaats (Denemarken, Spanje, Ierland, Italië, Frankrijk, Zweden en Nederland). De Europese finale is op 7 december op Wageningen Campus.

Identificarse dejar un comentario