Top bedrijfsleven dineert en sluit meer dan 80 deals met startups tijdens Techilicious
5 March, 2021 by
Top bedrijfsleven dineert en sluit meer dan 80 deals met startups tijdens Techilicious
Administrator
| No comments yet


Zo’n 35 CEO’s van topbedrijven en evenveel ambitieuze startup ondernemers schoven woensdagavond aan tafel voor een uniek diner met het motto: Dine to Deal tijdens de tweede editie van Techilicious. Initiatiefnemers YES!Delft en Venture Café overhandigden hun concept daarbij officieel aan Startup Envoy Constantijn van Oranje, die het namens de Nederlandse startup community in ontvangst nam. Doel: landelijke uitrol van Techilicious, méér samenwerking tussen startups en grote bedrijven en vooral: meer deals tussen ‘de grote en de kleintjes’ om innovatie te versnellen. 

“Met meer dan 130 deals tijdens de vorige editie, is Techilicious een van de meest succesvolle matchmaking events”, zei Constantijn van Oranje van StartupDelta. “Corporaties en startups hebben de kans om win-win samenwerkingen te creëren, als ze in staat zijn om de nodige culturele en organisatorische hordes te nemen. Techilicious biedt de juiste informele en productieve structuur om dat te doen. Hier worden echte connecties gelegd, die de onderlinge verschillen tussen beiden kunnen overbruggen.” Knallende ballonnen vlogen de bezoekers van Techilicious woensdag om de oren: voor elke deal werd een ballon lek geprikt. De CEO’s van bedrijven zoals Shell, KPN, Port of Rotterdam en TBI kregen tijdens een driegangendiner de kans om live deals te sluiten met een selectie van de meest innovatieve tech startups van Nederland. Incubator YES!Delft werd hiervoor voor één dag omgetoverd tot restaurant. Zo tekenende startup Warp Industries een intentieverklaring met KLM Engineering and Maintenance, het Ministerie van Defensie gaat samenwerken met SD Insights en Ikea gaat aan de slag met Travis The Translator. 

Er werden meer dan 80 deals gesloten. Van leads en pilotprojecten tot vervolgafspraken en fundinggesprekken. Het succes van Techilicious is voor YES!Delft en Venture Café aanleiding om het concept te delen met anderen. De eerste gegadigden voor vervolgedities hebben zich al gemeld: Port of Rotterdam, Accenture, UtrechtInc. 

“De hele Nederlandse startup-community moet kunnen profiteren van dit unieke evenement”, zegt Daan Domhof, directeur (a.i.) van YES!Delft. “Startups en grote bedrijven kunnen elkaar versterken. Daar maken we ons bij YES!Delft al langer hard voor en dat krijgt met het uitrollen van Techilicious een mooi vervolg.’’ 

‘’Techilicious heeft vanavond weer bewezen dat we veel impact realiseren door corporate startup connecties te maken met de inzet op deals’’, voegt Katja Berkhout, Executive Director van Venture Café toe. ‘’Wij zetten ons wereldwijd in voor het versterken van innovatie ecosystemen en het maken van impactvolle connecties. Groei-ondersteuning, toegang tot netwerken, kapitaal, internationale markten en corporate-startup samenwerking zijn onderdeel van onze strategische focus. Techilicious en de partnerships met YES!Delft, Startupdelta en de andere innovatiehubs hier vanavond zijn daar een perfect voorbeeld van.’’

Sign in to leave a comment