Startups CC Diagnostics laatste finalist Young Business Award 2017
5 March, 2021 by
Startups CC Diagnostics laatste finalist Young Business Award 2017
Administrator
| No comments yet


De Groningse startup CC Diagnostics plaats zichzelf als vijfde, en hiermee laatste finalist, voor de finale van de Young Business Award 2017. Eerder wisten de startups Jake Food, Parkeagle, Media Distillery en Inkless zichzelf via één van de twee halve-finales te plaatsen voor de finale van de startupcompetitie. Door de publiekswildcard blijven de studenten uit Groningen in de race voor de kristallen award inclusief prijzenpot van 12.500 euro.

De start van de startupcompetitie was ronduit spectaculair. Al bijna vierhonderd mensen bezochten gezamenlijk de halve-finales van de Young Business Award 2017. De helft hiervan heeft zichzelf al aangemeld voor de finale op dinsdag 6 juni “De aantallen zijn enorm. Wij hebben nog ruim vier weken te gaan tot de finale en hebben nu al meer dan tweehonderd bezoekers. Eén jaar geleden hadden we rond deze periode voor de finale zo’n twaalf bezoekers, dit werden er vier weken later zeshonderd, dit beloofd een leuk startupfeest te worden”, aldus Niels Palmers namens de organisatie van de Young Business Award.

Prins Constantijn

Het ‘startupfeest’ in Emmen wordt compleet gemaakt door presentator Jort Kelder en ontvangt hoog bezoek in de vorm van Prins Constantijn namens StartupDelta (ministerie economische zaken). Tijdens de vorige finale, Young Business Award 2016, gaf Jort Kelder een positieve draai aan het startupfeest en kreeg hij de bezoekers met regelmaat aan het lachen. Prins Constantijn geeft tijdens de finale een inspiratiepitch van vijftien minuten over Nederland als startupland.

Het winnen van de publiekswildcard houdt startup CC Diagnostics in de race voor de Young Business Award 2017. Tijdens de finale-avond krijgt de Groningse startup, voor een nieuwe jury, de kans om hun startup in 60 seconden te pitchen. Aan het einde van de avond maken zijne koninklijke hoogheid en gedeputeerde Henk Brink de winnaar van de Young Business Award 2017 bekend en wordt de meest veel belovende startup van Nederland gekroond.

De finale van de startupcompetitie is op dinsdag 6 juni in het Atlas Theater in Emmen. Aanmelden als bezoeker kan (gratis) via de website www.youngbusinessaward.com.

 

Sign in to leave a comment