Prins Constantijn opent finale Philips Innovation Award op 8 mei
5 March, 2021 by
Prins Constantijn opent finale Philips Innovation Award op 8 mei
Administrator
| No comments yet


De finale van de Philips Innovation Award 2017, de grootste ondernemersprijs voor studenten in Nederland, zal op maandagavond 8 mei worden ingeluid met een openingsspeech van Prins Constantijn. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt. De prins is als leider van StartupDelta nauw verbonden met ondernemend Nederland. De avond staat verder in het teken van acht finalisten, die uit ruim 300 aanmeldingen zijn overgebleven na diverse selectieronden vanaf oktober 2016. Gedurende dit proces heeft elke deelnemer constructieve feedback gekregen van de organisatie, zodat elke startup de mogelijkheid krijgt om door te groeien.

 

Tijdens de finale krijgt elke deelnemer in een drie minuten durende pitch de kans om de jury – voorgezeten door Frans van Houten, CEO van Philips – te overtuigen van de impact, duurzaamheid en haalbaarheid van hun startup. Vijf teams strijden om een prijzenpakket van €50.000, drie jongere startups zullen uitmaken wie de prijs ter waarde van €10.000 opeist.

 

Finalisten

De grootste voorwaarde voor deelname is dat het team van de startup bestaat uit studenten of recent afgestudeerden, en dat de startup jonger dan drie jaar is. Bedrijven uit elke sector zijn welkom tot deelname. Hieronder een kort overzicht van de finalisten verdeeld over de twee divisies.

 

Innovators (prijs t.w.v. €50.000)

GBM Works heeft een methode ontwikkeld waarbij het installeren van windturbines op zee volledig stil wordt.

Haak Innovations bouwt een ‘soil optimizer’ robot die met precisie bodemanalyses en bemesting kan uitvoeren.

Lightyear ontwikkelt en bouwt elektrische auto’s die overal moeten werken.

Nowi maakt sensoren die energie halen uit wifi- en 4G-signalen, waardoor batterijen overbodig worden.

Somnox ontwikkelt een zachte robot waarmee slaapproblemen opgelost worden.

 

Rough Diamonds (prijs t.w.v. €10.000)

Levels Diagnostics ontwikkelt een diagnostische tool waarmee het gebruik van antibiotica drastisch gereduceerd kan worden.

Noomi maakt energieopwekkend speelgoed voor kinderen in ontwikkelings- en vluchtelingenregio’s.

Polariks ontwikkelt een drone waarmee smaakmoleculen van druiven in wijnvelden gescand worden.

 

De finale vangt aan om 19:00 in de Rotterdamse Schouwburg. Tickets voor publiek zijn gratis en voor iedereen verkrijgbaar via http://tinyurl.com/thegrandfinal.

 

De organisatie van de Philips Innovation Award

De Philips Innovation Award is een onafhankelijke non-profit organisatie die nauw samenwerkt en gesponsored wordt door Koninklijke Philips. Het bestuur van de Award bestaat uit zeven studenten van de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

 

Meer informatie: www.phia.nl.

Sign in to leave a comment